top of page

INDOO

Intelligens eszköz inzulin adagolókhoz

Formatervezés  |  Termékfejlesztés  |  Prototípusgyártás | Szerszámgyártás |  Fröccsöntés 

Az inzulinnal kezelt cukorbetegeknél sok esetben probléma, hogy a páciensek által hiányosan vagy pontatlanul vezetett vércukorszint értékek és inzulin beadási adatok alapján a rendellenességek nem ismerhetőek fel időben. A megkésett kezelés számos, egyébként megelőzhető, egészségügyi szövődmény kialakulásához és a világon évente több, mint 4 millió cukorbeteg halálához járul hozzá.

Az INDOO egy forradalmian új kiegészítő eszköz, amely új szintre emeli a cukorbetegek kezelését azáltal, hogy a hagyományos inzulinadagoló pent ​intelligens eszközzé alakítja át. Az INDOO automatikusan rögzíti és rendszerezi az inzulin beadási adatokat annak érdekében, hogy a kezelőorvos számára minden információ a valóságnak megfelelően rendelkezésre álljon.

​Az X-Plast a forma- és terméktervezési folyamat kezdetétől részt vett a projektben, és a termék teljes körű tervezéséért, műszaki fejlesztéséért, valamint gyártásáért volt felelős. A termékfejlesztési folyamat során terméktervezőink, szerszámtervezőink és szimulációs szakembereink szoros együttműködése tette lehetővé a követelményeknek való magas szintű megfelelést. Olyan termékcsaládot hoztunk létre, amely univerzális alkatrészek felhasználásával a jelenleg forgalomban lévő legtöbbször használt inzulin penekkel kompatibilis. A különböző működésű penek esetén ez rendkívül nagy műszaki kihívás volt, ezért a fejlesztést számos tesztelési, ellenőrzési lépés kísérte. Az elkészült termékek fröccsöntése, a gyártási folyamatok felügyelete is házon belül történt.

​A műanyag termékek fejlesztésén túl az X-Plast részt vett a termékhez tartozó mobilalkalmazás és csomagolás tervezésében is, amely lehetővé tette, hogy a felhasználói élményt teljessé tegyük.

behance logo.png

|  Megbízó: DiCare Zrt.

German Design Award Győztes 2022

bottom of page