Mit tehet egy fejlesztő cég a környezetért?

Műanyag-alkatrészeket fejlesztő és gyártó cégként 2019-ben rendhagyó módon fejeztük ki hálánkat a kiemelt ügyfeleink számára. A saját tervezésű karácsonyi ajándékunk, a PlantBox segítségével partnereink elültethették saját irodai növényüket, majd fejlődésükről fotót küldve az X-Plast támogathatta a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) alapítvány környezetvédelmi célkitűzéseit.

Egyedi megoldások

környezettudatosan

A PlantBox egy teljes egészében újrahasznosítható ajándékdoboz, ami egy saját tervezésű 3D nyomtatással készült virágcserepet, egy különleges, irodai papírhulladékból készült virágmagbonbont (seedbonbon.hu), az ültetéshez elegendő virágföldet és egy egyedi tervezésű használati utasítást tartalmazott.

A PlantBox tervezését körültekintő kutatás előzte meg, hogy megtaláljuk azt a környezettudatosságot kifejező ajándékot, amely a partnereinket, ügyfeleinket aktív részvételre sarkallja. Fontosnak tartottuk, hogy az cégfilozófiát meghatározó környezettudatos személetünket megismertessük ügyfeleinkkel és a PlantBox segítségével résztvevői lehessenek a környezetvédelemi törekvéseinknek.  A tervezés igazi csapatmunka volt, amely során a formatervezésidíjas tervezőink alkotta formát, mérnökeink közreműködésével 3D laborunk FDM készülékén nyomtattuk ki a fenntartható forrásból származó, lebomló PLA alapanyagból.  

Összefogás a fenntartható 

jövő érdekében

Minden ajándékdobozt személyesen kézbesítettünk ügyfeleinknek, hogy megismertessük velük környezetvédelmi szemléletmódunkat és törekvéseinket. Az csapat számára hatalmas örömet jelent, hogy a PlantBox segítségével sikerült kis-, közép- és nagyvállalatok munkatársainak és vezetőinek figyelmét felhívni arra, hogy közösen tudunk tenni a környezetvédelemért. Így már elmondhatjuk, hogy nem csak az általunk tervezett termékek vannak jelen ügyfeleinknél, hanem mostantól az X-Plast növényei díszítik többek között az Audi Hungária Zrt., a Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Zrt., a Phoenix Mecano Zrt. munkatársainak íróasztalait is. 

 

A JÖN alapítvány Magyarország egyik leglendületesebb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete. Céljuk a környezetünk védelme, és a szemléletformálása. Gondolkodás módjukkal és környezetvédelmi cselekedeteikkel az X-Plast csapata teljes mértékben azonosulni tud. Számunkra sokat jelentett, hogy az ambiciózus fiatal csapat szívesen állt kreatív ajándékötletünk mellé.